Atya ég, itt mi volt a terv?! Hajmeresztő videón, ahogy megfordul egy idős sofőr az M0-son

Pénzcentrum2023. július 4. 15:02

Forgalommal szemben szlalomozott egy idős autós az M0-son. A videófelvételek alapján csoda, hogy nem történt baj...

Súlyos videót közölt Instagram-oldalán a Magyar Közút: a dunakeszi mérnökség munkatársai június végén az M0-s autóúton, az M3-as autópálya felé vezető oldalon végeztek kaszálási munkákat az 55-ös kilométerszelvény közelében, ekkor vették észre, hogy a belső sávban egy autós a forgalommal szemben halad.

Szerencsére még időben észrevették és megállították az idős sofőrt. Próbálták elmagyarázni az autósnak, hogy rossz irányba halad, a forgalommal szemben közlekedett. Először nem nagyon értette, hogy miről van szó, de végül sikerült vele megbeszélni, hogy miért volt problémás a manővere… Pár pillanatra megállították a forgalmat, megfordították a helyes irányba az autóst és jelezték neki, hogy a következő kihajtónál hagyja el a pályát. A mérnökségi szakembereink jelezték az esetet a diszpécsereknek, akik a kamerafelvételeket visszanézték és átadták a rendőrségnek, hogy vizsgálják ki az ügyet.

- írták. Az idős férfi mutatványa a felvételek alapján elég hajmeresztőre sikerült, a megfordulások, szlalomozások, belső sávban haladás (pedig többen is villogtak rá), csoda, hogy nem történt senkinek se baja - tették hozzá.

Felhívták a figyelmet, hogy mindenki figyelje a táblákat, jelzéseket, és legyen gyanús, ha a felhajtó íve nem komfortos, ha balra kis vagy nagy ívben kell rákanyarodni egy gyorsforgalmi útra és utána az elválasztósáv a jobb oldaladon van, akkor tuti, hogy valami nincs rendben...

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
autó, autóút, m0, idős, forgalom, autós, balesetveszély, m0-s, autóforgalom, magyar közút,