Erről minden autósnak tudnia kell: újabb fizetős övezeteket vezettek be Budapesten

Pénzcentrum2023. május 10. 21:13

Júliustól fizetni kell az Őrmezőn és a Kelenföldön lévő P+R parkoló használatáért. Mostantól a nap 24 órájában hétvégén és ünnepnapokon is fizetni kell érte. Ezzel akarja a kerület megakadályozni, hogy az emberek hetekre, vagy akár hónapokra letegyék itt az autójukat – számolt be az ujbudaonline.hu.

Reggel 6 és este 10 óra között alkalmanként mostantól 350 forintért, míg éjjel (azaz este 10 és reggel 6 óra között) óránként 105 forintot kell majd fizetni az őrmezei és a kelenföldi vasútállomáson lévő P+R parkolók használatáért. Ez alól a hétvége és az ünnepnapok sem lesznek kivételek, ekkor is fizetős lesz a parkolás.

A majdnem 1500 autónak helyet adó Őrmező P1, P2, valamint az Etele tér P1, P2 névre keresztelt parkolókat még az M4-es vonal kialakításakor készítették el, hogy az agglomerációban élők le tudják tenni a kocsijukat. Azonban hamar eljutott a hely arra a pontra, hogy sokan – miután évekig ingyenes volt – hónapokig parkolják ott folyamatosan a kocsijukat (egyik helyen sem ritka látvány a fűvel benőtt, kerék nélküli autó), emiatt döntött végül úgy a fenntartó, hogy fizetőssé teszi a parkolókat.

Címkék:
autó, parkolás, óra, reggel, fizetős parkolás, parkolás budapest,