Váratlan hír jött a magyar üzemanyagárakról: sokan fognak csodálkozni tankoláskor

Pénzcentrum2023. május 1. 13:51

Május első hetében ha néhány forinttal is, de tovább csökkenhetnek a hazai üzemanyagárak a szakértők előrejelzése szerint. Mint kiderült, bár az olajár nagyon nem mozgott az utóbbi héten, de a forint erősödött.

Még mindig van esély arra, hogy csökkenjenek a hazai üzemanyagárak a kutakon - írja heti előrejelzésében a holtankoljak.hu. Ugyanis bár a Brent olaj hordónkénti ára ugyan már csak fél dollárt csökkent 1 hét alatt, de a forint még mindig tudott erősödni a dollárral szemben.

A Brent hordónkénti ára a 80 dolláros szint körül mozog jelenleg. Kérdés, hogy a májustól életbe lépő szankciók (olajkínálat csökkentés) milyen hatással lesz az olaj árára rövid távon - tették hozzá.

Autóhitel kalkulátor: találd meg a legjobb banki ajánlatot!

A forint árfolyama egészen 338-ig erősödött a dollárral szemben, ami egy hét alatt újabb 1 %-os erősödést jelent. Így május első hetében ha néhány forinttal is, de tovább csökkenhetnek a hazai üzemanyagárak - áll az előrejelzésben.

Címkék:
autó, benzinkút, gázolaj, tankolás, május, benzinár, olaj, üzemanyagár, holtankoljak, gázolaj árváltozás, üzemanyagárak,