Kőkemény razzia indul a magyar bezinkutakon: erre fog most lecsapni a hatóság

Világgazdaság2023. április 25. 09:50

Egy vidéki városban vizsgálatot rendelt el több helyi töltőállomás árképzése kapcsán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egy fogyasztói panasz kapcsán. A vizsgálatokat kiterjeszthetik a többi kútra is, mert benzinkutakat is felvette a hatóság az ellenőrizendő szereplők listájára - írja a VG a szervezet sajtóosztályának közlése alapján. Az üzemanyagárakban még csökkenés is várható emiatt.

A GVH üdvözli az üzemanyagárak csökkenését. A tiszta verseny őreként továbbra is mindent megtesz azért, hogy az infláció csökkenése a következő hónapokban is folytatódjon mind az élelmiszerek, mind az üzemanyagok területén. Ennek érdekében várhatók további hatósági intézkedések is – tette hozzá a versenyhivatal.

Ahol a GVH vizsgálódni kezd ugyanis, ott csökkenhetnek az árak, ez a hatóság szerint nem véletlen. „A múlt héten lezárt, a tej és a tejtermékek piacán végzett gyorsított ágazati vizsgálat során is jellemző volt, hogy a GVH célzott vizsgálata, különböző hatósági eljárásai hozzájárulhattak az inflációs nyomás mérséklődéséhez, a fogyasztói árak csökkenéséhez” – írták lapunknak.

Címkék:
autó, benzinkút, árak, gvh, fogyasztóvédelem, razzia, hatóság, versenyhivatal, magyar, csökkenés, gazdasági versenyhivatal, benzinkutak, intézkedések,