Jókora pusztítást okozott a szélvihar: az ítéletidő ma is folytatódik

Pénzcentrum2023. március 28. 09:10

Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók hétfőn a viharos szél miatt. A legtöbb esetben útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották őket az ország több megyéjében – derült ki a katasztrófavédelem kedd reggeli közleményéből.

A közlemény szerint a legtöbb beavatkozásra a fővárosban, Pest, Somogy, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben volt szükség. Országszerte több ingatlan is lakhatatlanná vált a sérült tetőszerkezet miatt.

Budapest XIX. kerületében, egy Sós utcai társasházi lakás tetőszerkezete részben leszakadt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Demecserben, egy családi ház tetőszerkezetét a viharos szél lebontotta, míg Debrecenben egy sorház tetőszerkezete sérült meg a viharos szél miatt. A lakók elhelyezéséről gondoskodtak. Összesen több, mint hetven esetben kellett a tűzoltóknak sérült épületeknél beavatkozniuk a vihar miatt, tizenöt helyszínen pedig a leszakadt villanyvezetékek adott munkát a katasztrófavédelem munkatársainak.

A közlekedést is érintette a viharos erejű szél. Fa dőlt egy gépkocsira az 1-es főút 157-es kilométerszelvényénél, Mosonmagyaróvár térségében. Pusztadobos térségében két gépkocsi ütközött egy, a 41-es főút mellett álló fasorból kidőlt fának a 41-es kilométerszelvénynél.

Mivel több megyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért továbbra is óvatosan közlekedjenek a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt és figyeljék a Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, riasztásait – kértek meg mindenkit nyomatékosan a katasztrófavédelem emberei.

Címkék:
közlekedés, szélvihar, viharkár, katasztrófavédelem, előrejelzés, időjárás előrejelzés, viharos szél, viharkárok, vihar riasztás,