Sokkoló videók: ezért történt a tömegbaleset az M1-esen, halálos áldozata is van a tragédiának

Pénzcentrum2023. március 12. 08:56

A roncsok eltávolítása során egy holttestet találtak az egyik kiégett autó alatt a tegnapi tömegbaleset helyszínén. A közösségi médiában terjedő videók szerint gyakorlatilag semmit sem lehetett látni a porviharban, ez okozta a tragédiát. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

A roncsok eltávolítása során egy holttestet találtak az egyik kiégett autó alatt az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol szombat délután negyvennél is több jármű ütközött össze- írta a police.hu. A rendőrség vasárnap reggel fél nyolc körül közölte, hogy már újra járható az a szakasz, ahol a tragédia történt.

A Pénzcentrum is beszámolt róla, 6 kamion ütközött össze autókkal szombaton délután Herceghalomnál, az M1-es autópályán. Összesen 42 jármű ütközött össze.

Az ORFK közölte, büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják a körülményeket. Megerősítették, a balesetben összesen 42 gépjármű volt érintett. Egy 44 éves férfi életét vesztette, testét a mentés során az egyik kiégett roncs alatt találták meg. További 39 ember sérült meg, a rendelkezésre álló adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben, a sérültek között 10 gyerek is van.

Felmerült a kérdés, hogy nem kellett-e volna lezárni a veszélyes útszakaszt, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ennek kapcsán a hvg.hu-nak azt mondta, a hatóság részéről nem merült fel a forgalom korlátozásának kérdése. Ők az üzemeltetőként nem dönthetnek lezárásról, tájékoztatni, figyelmeztetni tudják az utazókat, amit meg is tettek.

Ahogyan a közösségi médiában is ekringő videókból látható: a baleset előtt brutális porvihar volt az autópályán, gyakorlatilag semmit sem lehetett látni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az alábbi felvételen pedig egy kamionos szemszögéből láthatjuk, mit lehetett látni tegnap az M1-esen a porviharban. Gyakorlatilag semmit:

Alábbi galériánkban több fotót is láthatsz a helyszínről:

Címkék:
autó, baleset, autópálya, szélvihar, karambol, m1, autóbaleset, jármű, m1-es autópálya, mentés,