Új 0-24-es traffipaxokat telepítenek Budapesten: mutatjuk, hol kell odafigyelni

Pénzcentrum2023. február 22. 09:02

4 új sebességmérő kihelyezését kezdeményezte a BRFK, miután Karácsony Gergely főpolgármester Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitánnyal a balesetmegelőzésről egyeztetett. 2023-ban eddig 10 ember vesztette életét a fővárosban halálos balesetben. A napokban két súlyos eset is történt, ezt követően hívta össze a főpolgármester a megbeszélést.

Összesen négy új sebességmérő kihelyezését kezdeményezte a BRFK: két traffipaxot a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, egyet pedig a 6-os számú főútra telepítenek - tájékoztatta az InfoRádiót a rendőrség. Balogh Ádám, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az intézkedést azzal indokolta, hogy Budapesten a 2023-ban eddig eltelt 6 hét alatt 9 közúti balesetben 10 ember vesztette az életét, ami kifejezetten magasnak mondható a fővárosi statisztikában.

Mint ismert, a napokban történt két budapesti halálos baleset után Karácsony Gergely főpolgármester Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitánnyal is egyeztetett a megelőző intézkedésekről. Ennek első lépéseként helyezik ki a négy fix sebességmérőt a fent említett, veszélyes útszakaszokra, de ezzel vélhetően nincs vége.

Címkék:
közlekedés, autó, baleset, Budapest, rendőrség, gyorshajtás, traffipax, brfk, sebességmérés, autóbaleset, főpolgármester, balesetmegelőzés,