Újra megszólalt Hernádi Zsolt: a benzinárstop eltörlése az ország érdeke volt

Telex2022. december 9. 14:14

Hernádi Zsolt szerint olyan komoly üzemanyaghiány alakult ki itthon, hogy a benzinárstop fentarthatatlanná vált. A megemelt különadót pedig tudomásul veszik a Molnál és dolgoznak tovább – mondta a Telexnek a Mol elnök-vezérigazgatója.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott a lapnak a benzinársapka eltörlése kapcsán, hogy elkerülhetetlen volt ez a lépés az utóbbi időszakban kialakult komoly üzemanyaghiány miatt. Elmondása szerint hetekre lesz szükség, hogy a benzinellátás visszaálljon a megszokott szintre az import normalizálódásával.

Hernádi szerint ellátásbiztonság szempontjából jó döntés volt az ársapka eltörlése, úgy látja, ez az ország érdeke. Emellett a Molnak is az az elsődleges célja, hogy legyen elegendő üzemanyag Magyarországon. A tegnap megemelt különadó hatalmas terhet jelent, hiszen annak a pénznek lett volna helye máshol. Kiemelte, hogy a különadót nyilván senki nem szereti, de egy Mol méretű és fontosságú vállalatnak van olyan felelősségtudata, hogyha 10-12 évente átmeneti jelleggel kerül erre sor, akkor azt tudomásul veszik és dolgoznak tovább. dolgozunk tovább.

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Címkék:
benzin, árak, üzemanyag, mol, tankolás, hernádi zsolt, elnök, mol részvény, benzinárstop,