Készül a durva szigorítás: simán elkobozhatják a gyorshajtók autóját

Pénzcentrum2022. december 7. 08:46

Új törvénycsomagot terjesztenek elő Ausztriában: ha valaki extrémen gyorsan hajt, az búcsúzhat az autójától.

Új törvénycsomagot terjesztenek elő Ausztriában, enek alapján ideiglenesen, súlyosabb esetben pedig véglegesen is elkobozhatják a kirívóan száguldozók autóit. Leonore Gewessler klímaminiszter becslése szerint a jogszabály évente 400-450 sofőrre fog lesújtani - írja a Telex. Az indoklás szerint "van az a sebesség, amikor az autó fegyverré válik."

Ha elfogadják a javaslatot, akkor aki 60 km/órával gyorsabban megy, mint az 50-es városi sebességhatár – azaz 110-zel vagy többel repeszt a városban –, vagy 70 km/órával gyorsabban, mint az autópályán megengedett legnagyobb sebesség, azaz 200-nál többel, annak két hétre lefoglalják az autóját. Ha az illetőnek volt már kirívó gyorshajtása, akkor végleg elveszik a kocsiját.

Ha valaki városban nyolcvannal vagy a sztrádán kilencvennel haladja meg a megengedett legnagyobb sebességet, illetve ha valaki 220-nál gyorsabban megy az autópályán, akkor szintén azonnal elveszik a kocsiját.

Címkék:
autópálya, ausztria, gyorshajtás, szigorítás, sebesség, sebességmérés, sebességkorlátozás, sebességhatár, sebességtúllépés,