Összeül az Operatív Törzs: vészesen fogy az üzemanyag az országban

Pénzcentrum2022. november 29. 11:53

Szentkirályi Alexandra Facebook-oldalán jelentette be, hogy újfent ülésezni fog az Energia-vészhelyzeti Operatív Törzs. Bár konkrétumokat nem osztott meg, de vélhetően az üzemanyaghiány lehet a napirendre tűzve.

Újra ülésezni fog ma az Energia-vészhelyzeti Operatív Törzs Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentése szerint, ahol bár konkrétumokat nem közölt, de posztjában külön kiemelte a belföldi energiaellátás biztonságának és megfizethetőségének fontosságát.

A hvg.hu információi szerint az üzemanyag-ársapkáról lesz szó, miután a kisbenzinkutasok egy jó része már nem kap üzemanyagot a Moltól, illetve maga a Mol is újabb korlátozásokat vezetett be, ahogyan a Shell kutjainál is meg van szabva, hogy mennyit tankolhatunk. A tegnapi hírek alapján pedig már csak bizonyos feltételek mellett lehet fenntartani az árstopot a továbbiakban.

Az pedig már a Pénzcentrum olvasói számára sem idegen, hogy a legtöbb kúton, vagy csak bizonyos mennyiséget lehet tankolni, vagy teljesen kifogytak az üzemanyagból. Alábbi fotót egy olvasónk küldte; az Árpád fejedelem útján található MOL töltőállomáson a 100-as benzin fogyott ki, vélhetően azért, mert amíg nem tudták feltölteni a 95-öst, addig mindenki ezt vitte.

Az egyre súlyosabb ellátási problémák miatt még pénteken jelentette be a MOL, hogy a kisbenzinkutak ezen a héten sem fognak üzemanyagot kapni. A nagyobb láncoknál mindeközben nem ritka, ha csak 10 liter benzint lehetséges tankolni a hatósági áras üzemanyagból.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója a nehézségek érzékeltetésére elmondta, hogy korábban könnyű volt reagálni és könnyű volt kiküszöbölni a finomítókban fellépő problémákat, most viszont ellátási problémát tud okozni egy ilyen, évente akár 20-szor is előforduló és korántsem ritka esemény. Ilyen üzemanyagárak mellett ugyanis importra nem lehet ezekben a helyzetekben alapozni.

Címkék:
benzinkút, üzemanyag, mol, benzinár, hiány, hiánycikk, 95 benzin, 95-ös benzin, árstop, benzinárstop, benzin ára, üzemanyaghiány,