Figyelmeztetést adtak ki a független kutasok: kifogyhat a hatósági áras üzemanyag

Pénzcentrum2022. november 8. 18:45

 A Független Benzinkutak Szövetsége okt. 27-i gyűlésén megvitatta és értékelte a kormányzat augusztusi ígéretének teljesülését a kisbenzinkutakat megillető, jogszabályban meghatározott támogatás késedelmes kifizetésével kapcsolatban, és értékelte a kisbenzinkutak helyzetét. A szövetség szerint a kormányzat ígérete a kifizetések augusztus végéig történő teljesítéséről nem valósult meg – írta meg a Portfolió.

Annak ellenére, hogy szeptember és október folyamán történtek kifizetések, a mai napon még jelentős számban vannak olyan tagok, akik még mindig nem kaptak semmit, és több olyan tag is van, aki a támogató okiratot ugyan már megkapta, de pénzt még nem - áll a szövetség közleményében – olvasható a szövetség közleményében.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a 2022. negyedik negyedévre vonatkozóan még nem született döntés a támogatás mértékéről, illetve a kifizetés módjáról, hátteréről, felelőséről és a szükséges pénzügyi keret rendelkezésre állásáról.

A kisbenzinkutaknak viszont jelentős problémát jelent, hogy támogatás híján a hatósági áron beszerezhető és eladható üzemanyagon keletkező rezsiköltséget milyen forrásból tudják fedezni.
Sajnos, ezt kizárólag úgy tudjuk megoldani, hogy napról napra kevesebb árut vásárolunk, és az így felszabaduló forgóeszközöket feléljük. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a folyamat természetes következménye a hatósági áras termékek kifogyása lesz

– áll a közleményben, ami szerint a készlethiányt csak úgy lehet egyensúlyba hozni a kényszerű nyitvatartással, ha napi szintű mennyiségi korlátozást vezetnek be.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az üzemanyagokra vonatkozó árstoppal kapcsolatban a szövetség elmondta, hogy annak újabb meghosszabbítása tovább fokozná a kis benzinkutak terheit.

Címkék:
benzin, támogatás, hatóság, benzinár, szövetség, hatósági ár, árstop, benzinárstop, független benzinkutak szövetsége, ársapka,