Trükköző kutasokra csaptak le a hatóságok: így adták el olcsóbban a benzint kenőpénzért, lebuktak

Pénzcentrum2022. október 15. 20:38

Kenőpénzért külföldi rendszámú autósok is hatósági áron tankolhattak egy mosonmagyaróvári benzinkúton. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hétfőn csapott le rájuk - írja az rtl.hu. Összesen több mint 400 esetről tudnak, ezalatt csaknem 18.000 liter gázolajat adtak el törvénytelenül a kutasok.

A NAV szerint a főnökeik mindenről tudtak. A benzinkúthálózat elítélte a visszaélést.

Szintén hétfői eset volt, hogy egy komáromi benzinkútnál trükközött egy férfi. Miután végzett a tankolással, átadta a kutasnak az autó forgalmi engedélyét, majd fizetett. A kúton dolgozó férfinak ekkor lett gyanús a helyzet. Kiment a gépkocsihoz, és látta, hogy a járműre a rendszám gyorskötözővel van felrögzítve, ekkor értesítette a rendőrséget. Akkor a komáromi egyenruhások megállapították, hogy az autó szlovák hatósági jelzésű, a 49 éves érsekújvári férfi azonban egy másik járműhöz tartozó, magyar rendszámot tett rá. Mindezt azért, hogy olcsóbban tankolhasson.

A NAV pedig egy trükköző kutat leplezett le a hét elején, ahol hatósági áron adtak el benzint külföldi rendszámú autósoknak kenőpénzért. A hatósági áras benzin szabályozás vonzza a csalókat.

 

Címkék:
autó, NAV, benzin, benzinkút, adóhatóság, tankolás, hatóság, kenőpénz, rtl, nemzeti adó és vámhivatal, hatósági ár, árstop, benzinárstop, ársapka,