Indul az egyhetes razzia: ilyen kocsikra vadásznak most az utakon, ugorhat a forgalmi

Pénzcentrum2022. szeptember 19. 11:20

A fővárosban naponta három-három, Debrecenben, Győrben és Szegeden pedig egy-egy helyszínen végeznek kitereléses közúti ellenőrzéseket a kormányhivatalok szakemberei - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebookon. 

A műszaki vizsgálóállomásokon alkalmazott megoldásokkal megegyező technológiákkal a benzines járműveket gázelemzővel, a dízeleseket füstölésmérővel vizsgálják. Idén új elemként részecskeszám-mérésre alkalmas eszközzel bővül a bevetett műszerpark. A szemrevételezés során jellemzően szivárgásokat, a környezetre káros meghibásodásra utaló nyomokat, akár szabálytalan módosítás jeleit is észlelhetik a kollégák - írta a TIM.

A Technológiai és Ipari Minisztérium támogatásával megvalósuló akciónak köszönhetően a járművezetők megismerik autójuk állapotát, tudomást szerezhetnek az esetleges problémákról. A kirívóan rossz állapotú, erősen szennyező gépkocsikat két hónapon belül időszakos műszaki-környezetvédelmi vizsgálatra kell vinni - közölték. A negyedszázados múltra visszatekintő Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció az Európai Mobilitási Hét állandó hazai kísérőprogramja.

Címkék:
ellenőrzés, közlekedés, autó, akció, út, közút, razzia, műszaki,