Több száz magyar benzinkúton kritikus a helyzet: valós veszély az üzemanyaghiány?

Pénzcentrum2022. június 29. 14:02

Nincs annyi üzemanyag, amennyi a korábbi évek szintjének megfelelő ellátást biztosítani tudna - mondta a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az ATV-ben. Mint fogalmazott, nehéz kérdés, hogy meddig bírja a piac az ársapkákat, július-augusztus a turistaidőszak, ebben a két hónapban a legmagasabb a fogyasztás.

A Magyar Ásványolaj Szövetség valamennyi kiskereskedelemmel foglalkozó tagvállalata korlátozásokkal dolgozik, a technikában lehet különbség, forint- vagy literkorlát van a kutakon, és sokszor ez még a szabadáras prémiumtermékekre is igaz - mondta az ATV Start című műsorában Grád Ottó, a szövetség főtitkára.

Normál piaci körülmények között, a hazai ellátásból körülbelül a 70 százalék a hazai finomító által megtermelt benzin és üzemanyag, 30 százalékot import forrásból hoznak be a nagykereskedők, de az import mára lényegében teljesen eltűnt. A Mol jelenleg Magyarországon az egyetlen olyan vállalat, amely üzemanyagot képes előállítani, a finomító maximális kapacitással működik.

Grád Ottó szerint nehéz kérdés, hogy meddig bírja a piac az ársapkákat, július-augusztus a turistaidőszak, ebben a két hónapban a legmagasabb a fogyasztás.

A gyenge forint miatt még a világpiaci áras termék is versenyképes, tehát ennek sem lesz korlátozó hatása. A Covid utáni nagy turistaáramlás tovább fogja emelni a belső fogyasztást

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- mondta a főtitkár, aki mindenkit arra kért, hogy spóroljon.

 

Címkék:
benzin, benzinkút, üzemanyag, gázolaj, tankolás, import, fogyasztás, árstop, benzinárstop, ársapka,