Itt a márkalista: ilyen autót vehetsz most 2 millió forint alatt

HelloVidék2022. június 22. 08:15

Tavaly ilyenkorhoz képest óriási mértékben drágultak az autók, a használt autók piacán is érezhető egy 35-40 százalékos áremelkedés a szakember szerint. Ennek egyik oka az egyre inkább érzékelhető autóhiány Magyarországon, legyen szó új vagy használt gépjárművekről. De mi az, amit ma még kaphatunk a pénzünkért az autópiacokon?

Az új autókra pályázók a hosszú várólista helyett inkább a használt kocsik felé veszik az irányt, míg korábban az volt a gyakorlat, hogy a készleten lévő "szalonautókat" kedvezményesen lehetett megvásárolni, ma ez épp fordítva van, drágábbak, hiszen nem kell rájuk várni.

Egyre biztosabbnak látszik, hogy idén megdől a használt autók 2021-ben beállított 817 ezres adásvételi csúcsa - vonta le a következtetést a JóAutók.hu is az első négy hónap forgalmi adataiból. Áprilisban 69 113 használt személygépkocsi cserélt gazdát, 7,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál, az első négy hónapban 10 százalékkal több, 288 ezer használt autó kelt el.

Jelenleg a tíz évesnél fiatalabb alapkategóriájú autók ára kétmillió forint fölött kezdődik, de például, a legnépszerűbb népautók közül egy 11 éves Volkswagen Golf ára nálunk úgy 2,5 millió forint. A hasznaltauto.hu statisztikája szerint a legtöbbet kattintott autók sorrendje: Volkswagen, BMW, Mercedes. Tehát a német autók iránti kereslet túlsúlya érzékelhető továbbra is. Ugyanakkor nem elhanyagolható az a tény, hogy a használt autók mennyisége mintegy 30-40 százalékkal visszaesett tavalyhoz képest. A weboldalon egy éve még 100 ezer használt autót hirdettek, most nyáron már alig több mint hatvanezer autót kínálnak vételre.

Ha többet szeretnél olvasni a cikkből, akkor azt a HellóVidék oldalán teheted.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
használt autó, millió, használtautó, autóvásárlás, autók, autópiac, használtautó-piac, használt,