Újabb parkolási szigor jön Budapesten: már itt sem állhat meg bárki, mutatjuk a részleteket

Pénzcentrum2022. május 14. 12:31

Augusztus 1-jén Újlipótvárosban is kezdetét veszi a lakossági parkolás, egy hónapos türelmi idővel. Az új szabályozás a parkolóhelyek 30%-át érinti. Tavaly nyáron már Terézvárosban és Erzsébetvárosban is új parkolási rend került bevezetésre, szintén a helyben élők esti parkolási lehetőségeinek javítása érdekében.

A parkolóhelyek 30 százalékát érinti az új parkolási rend, amelyet augusztus 1-jén vezetnek majd be Újlipótvárosban.

2022. május 16-án, jövő hét hétfőn megkezdődik a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kialakítása a Dráva utca – Váci út - Szent István körút – Duna part által határolt területen. Újlipótvárosban a parkolóhelyek 30%-át, 1950 helyet közlekedési táblák és kiegészítő táblák segítségével jelölünk ki kizárólagos lakossági parkolóhelyeknek. A munka előreláthatólag július 29-éig tart

- számolt be a kerület a Facebookon. A kizárólagos parkolás augusztus 1-i tervezett indulásától 1 hónapos türelmi idővel számolnak, mely során figyelmeztetésre kerül sor, büntetésre nem. A türelmi idő leteltét követően a kijelölt parkolóhelyeken kizárólag az 1-es parkolási zónára szóló matricák jelentenek jogosultságot a parkolóhelyek használatára az adott időszakban.

A kivitelezés során 124 oszlopon, összesen 373 új tábla kihelyezése történik meg, mely jelezni fogja a közlekedők részére az új parkolási rendet. Az intézkedéstől azt várják, hogy javulnak az érintett területen a helyben élők éjszakai parkolási lehetőségei.

Címkék:
Budapest, parkolás, főváros, lakosság, augusztus, parkolás budapest,