Ilyen luxusautókat vesznek a kőgazdag magyarok: hihetetlen, melyik márka tarol Pesten, Borsodban

Pénzcentrum2022. május 11. 10:30

Tavaly 43 százalékkal drágultak a használtautók, de ennek ellenére is jelentős mértékben növekedett 2022 első negyedévében a szürkeimportban az országba érkező járművek száma. A vezess.hu megnézte, hogy földrajzilag az ország mely területén lakók vásárolták a legtöbben a legnépszerűbb modelleket.

Elon Musk használtan is elképesztően drága elektromos autója, a Tesla az elmúlt pár évben lett igen népszerű hazánkban, igaz ez esetben még mindig egy alapvetően alacsony darabszámról beszélhetünk: január eleje és március vége között mindössze 137 használt példányra került magyar rendszám. Az viszont már egyáltalán nem meglepő, hogy a Teslák 32 százaléka Budapestre, 28 százaléka Pest megyébe került, míg a maradék 40 százalékon osztozik a többi 18 megye. Ez pedig azt jelenti, hogy a fővárosban három hónap alatt 44 darab állt forgalomba, míg a nagy keleti megyékben mindössze 1-1 darab.

Ezzel szemben mindössze 19 olasz sportkocsira (Maseratira, Ferrarira vagy Lamborghinire) került magyar rendszám az idén, amiből 10 darab volt Masarati: 4 Budapestre, 3 Pest megyébe, 2 Veszprém megyébe és 1 Fejér megyébe került. Ferrariból kevesebb került hazánkba. Egy-egy darab jutott Bács-Kiskunba, Budapestre, Csongrádba, Pest és Veszprém megyébe, míg Lamborghiniből mindössze 4 darab. Érdekes ellenpélda, hogy Ladából is hasonló mennyiségre került rendszám, hiszen az első negyedévben 20 darab került a forgalomba, ami egységesen oszlik el a megyék és a főváros között.

A magyarok kedvence, a 3-as BMW okozott nagy meglepetéseket a területi eloszlást nézve, hiszen a 342 darab sima (tehát nem kabrió, nem M3 stb.) BMW-ből mindössze 44 darab állt forgalomba Budapesten. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a lakosság eloszlását nézzük a 3-as BMW alul reprezentált a fővárosban, hiszen 1,7 millió lakosra jutott 44 darab autó, míg a három keleti megye esetében ugyanennyi emberre már 58 példány.

Címkék:
Budapest, pest, használt autó, bmw, megye, veszprém,