Autóbalesetezett a magyar színészlegenda: lezárult a nyomozás, ilyen büntetés várhat rá

Pénzcentrum2022. április 19. 15:05

Lezárult a nyomozás Kálloy Molnár Péter decemberi autóbalesetének ügyében. A rendőrség szerint a színész hibázott, mert áthajtott a piroson. A hatóságok a szabálysértés miatt pénzbüntetést szabtak ki.

Lezárult a nyomozás Kálloy Molnár Péter autóbalesetének ügyében. A színész még tavaly decemberben hajtott át egy piros lámpán, ezután karambolozott egy másik autóval, amelynek utasa könnyebben megsérült.

"A 2021 decemberében a BAH csomópontnál történt baleset ügyében a XI. Kerületi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya szabálysértési eljárás keretében megállapította, a balesetet az Alfa Romeo sofőrje okozta, aki a közlekedési jelzőlámpa tilos jelzésén hajtott át. Egyik járművezető sem volt ittas állapotban, a vétlen sofőr utasa pedig nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett a karján. A szabálysértési hatóság pénzbírságot szabott ki" – közölte a Blikkel a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya.

A színész egy karcolás nélkül megúszta a balesetet, az autója olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínről autómentő szállította el. A lapnak egy közlekedési jogász azt mondta, ebben az esetben a büntetés összege 5-150 ezer forint lehet. Jelen esetben a KRESZ szabályok kétrendbeli megsértéséről van szó, mivel áthajtott a tiltott jelzés, a piros lámpa ellenére, valamint baleset okozott. A pénzbírságon felül büntetőpont is járhat érte.

Címkék:
közlekedés, baleset, bírság, büntetés, színész, nyomozás, közlekedési baleset, közlekedési lámpa,