Újabb roham indul ezekért az autókért: csak így védhető ki a benzinkatasztrófa?

Pénzcentrum2022. április 7. 18:00

Vásárlói rohamra számítanak idén a szakértők az elektromos járművek piacán. A szakértők szerint az e-mobilitást még mindig az alternatív töltőállomások hiánya gátolja. Az EZ 13 országban készített nemzetközi felmérést, aminek az eredményei azt mutatják, hogy várhatóan idén még inkább meg fog nőni az elektromos járművek iránti kereslet. Ezeknek a terjedését leginkább az alternatív töltőállomások hiánya, ami gátolja.

A tanulmányból kiderül, hogy tízből négy potenciális vevő elektromos autót vásárolna idén, illetve, hogy a 78 százaléka a válaszadóknak elsősorban környezetvédelmi okokból választana ilyen típusú járművet. Sőt, több mint a válaszadók fele kötelességének érzi, hogy így is csökkentse a saját ökológiai lábnyomát. A megkérdezettek kétharmada akár felárat is fizetne egy elektromos járműért.

A tanulmány alapján az e-mobilitás előretörését jelentős hátráltatja a jelenleg még kiépítetlen infrastruktúra. Ez az egyik legfőbb érve azoknak, akik még hagyományos meghajtású jármű beszerzése mellett döntenek. A válaszadók meghatározó része szerint nincs elég töltőállomás ahhoz, hogy valaki nyugodt szívvel elektromos alternatívára váltson. A már villanyautó tulajdonosoknak is elsősorban a töltőpontok hiánya és az alacsony töltési sebesség jelenti a legnagyobb problémát.

Címkék:
elektromos autó, infrastruktúra, elektromos, szakértők, elektromos jármű, elektromobilitás,