Ismét megszólalt a Mol: így áll az üzemanyag-ellátás Magyarországon

Pénzcentrum2022. március 24. 08:31

A Mol Nyrt. minden szerződéses partnerét határidőre kiszolgálta, a magyarországi benzinkutak ellátása pedig folyamatos és zavartalan, és az is marad – jelentette ki egy online háttérbeszélgetésen Orosz András, a Mol kiskereskedelmi üzletágának vezetője.

Folyamatos és zavartalan a hazai benzinkutak ellátása, és ez a jövőben is így marad Orosz András, a Mol kiskereskedelmi üzletágának vezetője szerint, aki minderről egy szerdai online háttérbeszélgetés alkalmával beszélt.

Orosz András elmondta, hogy a márciusi forgalom várhatóan több mint másfélszerese lesz az ilyenkor megszokottnak a Mol-töltőállomásokon. Felidézte azt is, hogy március 9-én és 10-én a kiskereskedelmi igény csaknem háromszoros volt, ugyanis a nagykereskedelmi vásárlók is a benzinkutakra mentek, idézte az Index.

Az online eseményt a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) csütörtöki performanszának bejelentése apropóján tartották. A mintegy 350 benzinkutat tömörítő szervezet március 24-én délre ugyanis sajtónyilvános gyülekezőt hirdetett a Mol székháza elé. Az FBSZ MTI-nek elküldött közleményéből kiderül, hogy a szervezetnek több követelése is van, köztük egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítása a benzinárstopra vonatkozó rendeletek szakmai megalapozottságának és hatásainak vizsgálatára.

Már a jövő héten megkezdődhetnek a kifizetések.

A magyar családok védelmében a kormány kitart a benzinárstop mellett, de egyszerűbb feltételekkel, hamarabb teszi elérhetővé az üzemanyagtöltő állomásoknak szánt támogatást, közölte Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A közleményből kiderül, hogy a töltőállomások működőképességének megőrzését a kormány többféleképpen segíti. A vállalkozói szervezetekkel folytatott korábbi egyeztetések alapján a cégek literenként 20 forintos ellátásbiztonsági támogatást igényelhetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mielőbbi kifizetések érdekében megszületett friss döntés szerint a támogatás alapját nem az idei, hanem a tavaly tavaszi havi üzemanyagforgalom 80 százaléka képezi. A 2021. március 1-jét követően megnyílt benzinkutaknál a támogatás alapja a múlt évi havi átlagos értékesítés 80 százalékának háromszorosa. A kifizetések így nem utólagos elszámolás szerint, hanem egy összegben, előre, akár már a jövő héttől érkezhetnek meg az üzemeltetőkhöz.

A támogatást igénylő benzinkutak vállalják, hogy folyamatosan nyitva tartanak, és változatlan létszámban foglalkoztatják tovább munkavállalóikat. Az intézkedés így az üzemanyagellátás biztonsága mellett a munkahelyek megvédését is garantálja. A benzinkutasok a kérelmet online formában nyújthatják be 2022. március 25.-én, pénteken 8 órától az IFKA erre a célra kialakított felületén. A támogatás folyósítására várhatóan a jövő héten megkezdődik.

Címkék:
támogatás, üzemanyag, mol, benzinár, benzinkutak, árstop, benzinárstop, ársapka,