Tankolási korlátozást vezet be a Shell: ennyi üzemanyagot adnak ki maximum egy vevőnek a kutakon

Pénzcentrum2022. március 10. 11:39

Legfeljebb 25 ezer forint értékben lehet tankolni a Shell magyarországi, kisnyomású kútoszlopokkal felszerelt töltőállomásain.

2022. március 10-től a Shell Hungary Zrt. 106 töltőállomásának kisnyomású kútoszlopain tranzakciónként maximum bruttó 25 ezer forintért lehet vásárolni bármely típusú üzemanyagot. Továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett tranzakciónkénti 100 literes limit a nemzetközi tranzitútvonalak mellett fekvő 12 állomáson.

A többi, nagynyomású kútoszloppal felszerelt állomáson korlátozás nélkül tölthetik fel járműveiket a vásárlók - közölte a cég.

Szerda este a hazai üzemanyag-ellátás kapcsán megszólalt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója is. Mint elmondta, Magyarországon van elég benzin, tehát az ellátással nincs probléma, sokkal inkább logisztikai gondok miatt fordulhat elő az, hogy egy-egy kútnál kifogynak az üzemanyagból. A vezető szerint a hatósági ár miatt sok kamionos, aki egyébként nem magyar, is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Címkék:
benzin, benzinkút, shell, gázolaj, tankolás, korlátozás, hatósági ár,