Ellátási problémák lehetnek, ha marad a benzinárstop: több kút már nem bírta a veszteséges üzemet

Pénzcentrum2022. február 7. 08:33

Már több hazai töltőállomás is bezárt az árstop miatt: a szakma szerint akár ellátási problémákat is jelentkezhetnek, ha minden feltétel marad úgy, ahogy most van érvényben. A kormánynak egy héten belül döntenie kell a benzinárstopról.

Több ok miatt is emelkedő pályára állt a Brent típusú olaj ára a múlt héten. Tőzsdei mozgások mellett egy kibertámadás is történt az európai olajközpont ellen. Ez a hordónkénti árat átrepítette a 90 dolláros szinten, elemzők szerint ezek után nagyon gyorsan itt lehet a tartósan 100 dolláros olajár - írja a holtankoljak.hu.

A portál szerint jelen helyzetben különösen a benzinkutakat érinti negatívan a dolog, hiszen a 480 forintos ársapka miatt a nagykereskedelmi árak emelkedését nem tudják lekövetni a kiskereskedelmi árakban. 

A múlt héten 3 töltőállomás már bezárt a hatósági ár miatt. A szakma bejelentést vár a február 15-e utáni időszakra vonatkozóan: maradnak-e a feltételek vagy változás áll be. Elengedhetetlen a változtatás, hiszen akár ellátási problémákat is jelentkezhetnek, ha minden feltétel marad úgy, ahogy most van érvényben

- közölte a szakportál.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezen a héten az előrejelzés szerint talán a forint jelentős erősödése tud határt szabni a nagykereskedelmi üzemanyagárak emelkedésének, hiszen 10 forintos erősödést tapasztalttuk a dollárral szemben. A Brent hordónkénti ára 4%-ot emelkedett. Mindezt összevetve a szakemberek szerint talán további áremelés nem lesz, inkább az árak szinten tartására látnak esélyt, árcsökkenés a számok alapján nem várható. 

Címkék:
benzin, dízel, árak, tankolás, benzinár, olajár, üzemanyagár, holtankoljak, brent olaj, üzemanyagárak, hatósági ár, árstop, ársapka,