Ismét plafonközeli lesz a benzin ára: újabb fájdalmas áremelés jön a magyar kutakon

Pénzcentrum2021. december 15. 13:01

Péntektől tovább emelik a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára ezúttal nem változik. Az emelés a legtöbb kút kiskereskedelmi áraiban is meg fog jelenni, persze csak a 480 forintos hatósági plafonig.

Péntektől tovább emelik a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, bruttó 6 forinttal literenként. A gázolaj beszerzési ára a héten már nem változik- írja a holtankoljak.hu.

Ez az emelés várhatóan a legtöbb kút kiskereskedelmi áraiban meg fog jelenni, persze az emelés csak 480 forintig történhet a hatósági árak miatt - tette hozzá a portál.

Az üzemanyagok ára legutóbb szerdától változott, a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 10 forinttal emelkedett, a gázolajért pedig bruttó 7 forinttal kell többet fizetnie a benzinkutaknak. Így A 95-ös benzin jelenlegi átlagára 470 forint literenként, míg a gázolaj ára jelenleg 473 forint literenként, tehát már lassan ismét közelítik az árak a hatóságilag meghatározott maximumot.

Címkék:
benzin, benzinkút, gázolaj, tankolás, benzinár, emelés, üzemanyagár, holtankoljak, gázolaj árváltozás, üzemanyagárak, hatósági ár,