Újabb e-autós támogatási forduló jöhet: megéri várni a vásárlással?

HelloVidék2021. november 15. 08:16

Az e-autó támogatásra meghirdetett 3 milliárd forintos keret rekordgyorsasággal fogyott el, ám a döntéshozók azt ígérik, hogy „az eredmények feldolgozását követően lesz további pénz a további lakossági fordulók megtartására is”.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is az elektromos autók, nemcsak a gyártók teszik le magas számban a voksukat a villanyautók fejlesztése és kínálatának bővítése mellett, hanem a lakosság is kezd megbarátkozni ezekkel a gépjárművekkel. Az elektromos autók ára azonban még mindig igen magas, ezért bizony szükséges az állami segítség.

Na, nem csak a saját pénztárcánk miatt, hanem azért is, hogy minél gyorsabb ütemben tudjon haladni a mintegy 2 milliárd szennyező jármű lecserélése világszerte. A támogatásra meghirdetett először 1, majd 3 milliárd forintos keret rekordgyorsasággal fogyott el, ám a döntéshozók azt ígérik, hogy „az eredmények feldolgozását követően lesz további pénz a további lakossági fordulók megtartására is”.

De érdemes-e várni erre a bizonytalan lehetőségre? Mennyire reális halasztani a betervezett vásárlást? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a HelloVidék.

Címkék:
autó, elektromos autó, állami támogatás, autóvásárlás, ifka, elektromos autó állami támogatás,