Bődületesen elverte a jég a magyarok autóit: casco nélkül idénre nincs időpont javításra

Pénzcentrum2021. július 29. 19:07

Csak Debrecen környékén többezer autó sérült meg, a nyilatkozó autószerelő szerint 2022-nél hamarabb nem tudnak időpontot adni azoknak, akiknek nincs casco-biztosítás az autóján.

A szakemberek is meglepődtek azon, hogy a júliusi jégesők mekkora károkat okoztak, derül ki az RTL Klub híradójának összefoglalójából. A viharok után csak Debrecen környékén többezer autó sérült meg, ezeknek a javítása pedig önmagában is időigényes, pláne, ha ekkora tömeget érintenek a károk.

A nyilatkozó autószerelő szerint 2022-nél hamarabb nem tudnak időpontot adni azoknak, akiknek nincs casco-biztosítás az autóján, mert szerződésileg előre kell venniük a sorban a biztosítottakat. Egyes kocsikban több millió forintos kárt okozott a jég, a sérülések javításának átlagos költsége meghaladja a 600 ezer forintot.

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint több mint 5000 gépjárműtulajdonos jelentett valamilyen kárt az időjárás miatt, a biztosítótársaságoknak több mint 3 milliárd forintot kellett elkülöníteniük a kifizetésekre.

Címkék:
biztosítás, autó, casco, sérülés, jégeső,