Hivatalos, Magyarországra is megérkezett a legújabb Tesla: ennyibe kerül itthon a Model Y

Pénzcentrum2021. július 9. 11:59

Magyarországra is megérkezett a Tesla Model Y, amelyet most legkevesebb 24 499 900 forintért tudunk megrendelni.

Már a Tesla hazai weboldalán is konfigurálható a vállalat negyedik elektromos autója, a Model Y. A hazai kirendeltség közleménye szerint az első kocsikat még az év vége előtt leszállítják majd a magyar megrendelőknek - persze, nem mindegy, hogy milyen felszereltségű Y-t vesz az ember, a Performance modellekre már 2022-es várható szállítást ír a konfigurátor.

A családi autóként is remekül használható Model Y 24 499 900 forintos alapáron kapható Magyarországon, ez a Long Range modell, amelynek a becsült hatótávja 505 kilométer, és 5,1 másodperc alatt van 100-on. A Performance modellért legkevesebb 26 999 900 forintot kérnek, ez csak 480 kilométert tud elmenni, ellenben 3,7 másodperc alatt futja a 100-at. A legolcsóbb, Standard Range változatra még várni kell, ahogyan a 6, illetve 7 üléssel szerelt autókra is.

Ezek az Y-ok még a Tesla sanghaji gyártósorairól érkeznek Európába, ezért is magasabb az áruk, mint ahogyan azt előzetesen várták. Amint üzembe áll a Giga Berlin, vélhetően lejjebb fognak menni az európai Tesla-árak. A projektet eredetileg idén nyárra fejezték volna be, ám a hírek szerint az üzem építése fél éves csúszásban van.

Címlapkép: Tesla

Címkék:
magyarország, elektromos autó, tesla, szállítás,