Fontos újítás a magyar jogosítványoknál: ha van Ügyfélkapud, ezt mindenképp intézd el

Pénzcentrum2021. április 18. 14:51

Egyszerűbben és gyorsabban hosszabbíthatjuk meg a jogosítványunkat, ha rendelkezünk regisztrációval a Magyarország.hu-ra. Így működik a jogosítvány hosszabbítás az Ügyfélkapun.

Egyszerűbb és gyorsabb lett a magyar jogosítványok kiadása az Ügyfélkapun – vette észre a Totalcar.hu. Ráadásul az eljárás így négyezer forint helyett ingyenes lehet. Ugyanis február óta a a Személyreszabott Ügyintézési Felületen (SZÜF) az okmányokról szóló menüben, a vezetői engedélyre kattintva kell lehet egy nyilatkozatot arról, hogy felhatalmazzuk a Belügyminisztériumot, hogy a jövőben külön kérelem nélkül gyártson nekünk új jogosítványt, amikor a régi lejárt.

Akinek van ügyfélkapuja, ám ezt a nyilatkozatot nem tölti ki, annak a továbbiakban is személyesen kell bemennie a Kormányablakba, ha lejárt a jogsija, ráadásul ott a 4000 forintos kiállítási díjat is ki kell fizetni (az idősebbeknek olcsóbb).

A Totalcar hozzátette, mindehhez az állami rendszerben lennie kell három évnél nem régebbi igazolványképnek. Amennyiben nincs, egy további, szintén új szolgáltatás lehet a megoldás hamarosan, ahol videochat lehetőséget alakítottak ki. Maga a felhatalmazó nyilatkozat így néz ki:

Címkék:
kormányablak, jogosítvány, ügyfélkapu, okmány, nyilatkozat, hosszabbítás,