Drága hetek várnak a vidéki autósokra: indul a roham, fizetniük kell

HelloVidék2020. március 13. 08:15

 Nehéz kiválasztani a legideálisabb időpontot a szezonális gumicserére. A naptár és az egyre nagyobb mértékű felmelegedés alapján úgy érezhetjük itt az idő elpakolni a téli szettet és nyári abroncsokat szerelni járművünkre. Többen gondolják megfelelőnek a február végét, de sokak szerint a március is korai. A HelloVidék utánajárt mire érdemes figyelni és, hogy milyen időpontokban kerülhetjük el vidéken a nagy gumicsere rohamot.

Vannak, akik a naptárat figyelik, de olyanok is akadnak, akik a meteorológiai előrejelzésekre hagyatkoznak. Akármelyik módszert is választják már az első igazi tavaszi napokon egyre többen döntenek úgy, hogy itt az ideje lecserélni a téli gumiabroncsokat. Természetesen az utóbbi évek tapasztalatai nem azt mutatják, hogy érdemes lenne egy meghatározott dátumot kitűzni a csere időpontjára, de ha el akarjuk kerülni a nagy rohamot, nem árt felkészülni.

A Magyar Gumiabroncs Szövetség szerint időjárástól függően, akár már márciusban beiktathatjuk a szezonális gumicserét. Az abroncscsere az egyik legfontosabb része az autó felkészítésének a melegebb évszakokra. A téli abroncs nem alkalmas a nyári közlekedésre, mivel a téli időjárási körülményekhez készített mintázat, a strukturált blokkszerkezet, a nyári szettől eltérő futófelületkialakítás rosszabb irányíthatóságot és fékezhetőséget eredményez a nyári időjárási körülmények között.

A HelloVidék cikkéből kiderül, hogy melyik városban mikor lehet rohamra számítani a gumisoknál.

Címkék:
utazás, autó, árak, autógumi, gumicsere, hellovidék,