Ezek a legdrágább kutak most itthon: ezreket bukhatsz egy tankon is

Pénzcentrum2019. április 17. 11:31

Nem állt meg az üzemanyagár-drágulás: mától 400 forint fellett van a benzin, 405 forint felett a gázolaj literenkénti átlagára. Ennek kapcsán a Pénzcentrum utána járt, melyik kutaknál éri meg még a legjobban az autósoknak a tankolás. Míg a legolcsóbb kúton 382,9 forint/liter a benzin ára, és 384,9 forint a gázolajé, addig a legdrágább helyen 448,9 forintba kerül a benzi litere, a gázolajé pedig 452,9 forint. Mutatjuk a legolcsóbb és a legdrágább kutakat.

Egyre inkább elszállnak az üzemanyagárak: ismét elérte a 400 forintot a literenkénti benzinár, és a gázolaj átlagára is 405 forint literenként. A a benzin bruttó 3, a gázolaj bruttó 2 forinttal lett drágább. Hiába várható az év második felébenfordulat az olajpiacon, addig is tankolni kell valahol, ráadásul az árcsökkenést még több bizonytalansági tényező is keresztülhúzhatja. 

A Portfolio elemzése szerint az esetlegeses újabb iráni szankciók, a venezuelai helyzet, az OPEC és USA kitermelési politika, a világkereskedelmi tárgyalások, a hajóüzemanyag-szabványok gyakorlati bevezetése, stb. mind olyan irányba is elmozdíthatják az olajárpiacot, ami a magyar autósok számára is előnytelen következményekkel járhat. Hiába várunk az árcsökkenésre, benne van a pakliban, hogy például Venezuela termelése tovább zuhan - ami a márciusi áramszünetek hatására értesülések szerint már be is következett és újabb emelkedések várhatók a csökkenés helyett.

Loading...

Jelenleg azonban úgy tűnik, egy ideig még akárhogyan is alakul az olajpiac, kemény összegeket hagyhatunk ott a kutakon. Érdemes tehát meggondolni, hol állunk meg tankolni, mert az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára országosan a 375,9 forintos minimum és 448,9 forintos maximum között mozog literenként, az átlag pedig jelenleg országosan 402,5 forint/liter a Holtankoljak.hu adatai szerint. A gázolaj literenkénti minimum ára 381 forint, a maximum pedig 452,9 forint, az átlag pedig 406,6 forint.  jelenleg. Jelentősen olcsóbb viszont az LPG, amelynek minimum ára 199,9 forint/liter, a maximuma 274,9 forint/liter, az országos átlagár pedig 234,5 forint/liter, nem csoda, hogy sokan elgondolkodtak az gépjármű-átalakításon

Loading...

Legolcsóbb és legdrágább kutak

A legolcsóbb kutakon Budapest 50 kilométeres körzetében a benzint átlagosan 387 forintos áron vehetjük. Természetesen nem biztos, hogy az adott kút útbaesik, de érdemes az olcsóbb tankolás érdekében tenni egy rövid kitérőt. A legolcsóbb kút  a 10. kerületben a Sibrik-Gyömrői saroknál található, itt 382,9 forint/liter a benzinár. A 15. kerületben a Rákospalotai határút 14. számnál található kúton, és a budaörsi Sport utcai kúton is 384 forintért tankolhatunk. Vecsésen a Lőrinc utca 130. szám alatt található kútnál 384,9 forintért, a 11. kerületi Repülőtéri út 6. szám alatt található állomáson pedig 386 forintért vehetjük a benzin literét. 

Érdemes elkerülni a legdrágább benzinkutakat, amíg ilyen magasak az árak: ezeken a helyeken 445-450 forint között van a benzin literenkénti ára. Az M5 mellett Inárcs keletnél található kúton 448,9 forint a benzin, a Velence, M7 autópálya I. északnál 446,9 forint, ahogy szintén Velencénél az M7-es mellett (II. dél) is. Kajászónál, az M7-esen (Váli Észak és Váli Dél) kutaknál 445,9 forint a benzin literenkénti ára. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Budapest 50 kilométeres körzetében a gázolajat a legolcsóbb kúton 384,9 forint a gázolaj litere, a a 10. kerületben a Sibrik-Gyömrői saroknál. 386 forint a gázolaj a budaörsi Sport utcai kúton, és 387 forint a 15. kerületben a Rákospalotai határút 14. számnál található kúton, illetve a 10. kerületi Malódi út 12/B-nél. Érden az Erika út 1. szám alatt 388,9 forintért takonhatunk gázolajat. 

A legdrágább kutak gázolajárban is ugyanazok, mint benzinárban: az M5 mellett Inárcs keletnél található kúton 452,9 forint a gázolaj, a Velence, M7 autópálya I. északnál, ahogy szintén Velencénél (II. délen) is 450,9 forint litere. Kajászónál, az M7-esen (Váli Észak és Váli Dél) kutaknál 449,9 forint a gázolaj literenkénti ára. 

Loading...

Érdemes néhány kilométeres kitérőt tenni, és tankolás előtt mindenképpen tájékozódni az aktuális árakról, így még a magas bezin- és gázolajárak mellett is jelentős összegeket spórolhatunk.

Címkék:
vásárlás, autó, benzin, benzinkút, dízel, üzemanyag, tankolás, penzcentrum, töltőállomás, opec, üzemanyagár, holtankoljak, benzinár emelkedés, venezuela,