Pofátlanul magas árak a Hungaroringen: a saslik 3 500, a sör 1000

Pénzcentrum2018. július 28. 13:00

Jelentős kiadás elé néz az, aki kilátogat a hétvégén a Forma-1 Magyar Nagydíjra. Az akár több tízezer forintos jegyárak mellett ugyanis a helybeni kiadások is jelentősek: egy kisebb vagyonba kerül a tikkasztó hőségben jóleső ásványvíz vagy sör, az ételekről már nem is beszélve. Mutatjuk, hogy mekkora pénztárcával érdemes kimenni a Hungaroringre.

Egyáltalán nem lehetetlen feladat egy kisebb vagyont otthagyni a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, hiszen már a jegyekért is akár több tízezer forintot kell kifizetnie annak, aki a helyszínen szeretné nézni az autóversenyt. A július 27. és július 29. között megrendezett versenyen rengeteg kategóriájú jegy közül válogathatunk:

 90 euróért (29 ezer forintért) például vehetünk egy hétvégi állójegyet, de a tribünön helyet biztosító, úgynevezett Super Gold Hétvége jegyért már 450 eurót (146 ezer forintot) kell kifizetni.

Ha pedig a verseny ideje alatt valaki vásárolna magának némi üdítőt, esetleg ételt is, akkor további jelentős kiadásokkal fog szembesülni: amint egy olvasónktól megtudtuk, egy sörért 1 000, fél liter vízért 600 forintot kérnek el, míg az üdítőkért 800 forintot.

Értelemszerűen még ennél is drágábbak az ételek: egy rántott húsos buciért 4 000 forintot, egy saslikért 3 500 forintot kérnek el. Az sem ússza meg sokkal olcsóbban, aki csak úgy nassolna valamit, hiszen egy darab főtt kukoricáért 1 000, egy óriás sós perecért 1 500 forintot kérnek el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Úgy tűnik egyébként, hogy tavalyhoz képest nem változtak jelentősen az árak: egy évvel ezelőtt 3 eurót kértek el egy sörért, míg a sült krumplit 800 forintért, a kenyérlángost 1 100 forintért, egy szelet pizzát pedig 1 200 forintért árultak. Ami pedig a jegyeket illeti: a már említett Super Gold Hétvége jegyet egy évvel ezelőtt is 450 euróért vásárolhatták meg a Forma-1 rajongói.

Akár helikopterrel is mehetünk

A repülni vágyóknak idén is adott volt a lehetőség, hogy helikopterrel utazzanak ki a Hungaroringre. Persze ennek is megkérték az árát: egy Budapest-Hungaroring-Budapest transzferért fejenként 370 eurót (120 ezer forintot) kell kifizetni, míg egy Budapest-Hungaroring, illetve egy Hungaroring-Budapest transzferért 195 eurót (63 ezer forintot). Az árak már tartalmazzák a taxi transzfert a heliportra.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, autó, árak, ital, verseny, hungaroring, étel, forma-1,