Furcsa autók, hátizsákos figurák lepik el Magyarországot

Pénzcentrum2018. május 14. 12:30

A Google ma bejelentette, hogy megkezdik a Street View, vagyis az Utcakép funkcióinak frissítését Magyarországon, melynek célja, hogy a Google Térkép naprakész legyen. A Google autói május 16-án indulnak el a magyarországi utakon, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, valamint, hogy a meglévő helyszínekről készített felvételeket frissítsék.

Az Utcakép a Google Térkép rendkívül népszerű szolgáltatása, amely már több mint 80 országban érhető el világszerte. 360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, mely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket. A szolgáltatás a Google Earth és a Google Térkép mobil verziójában is elérhető. A Google Térkép felhasználói, valamint a térképeken megjelenő vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy az Utcakép felvételei naprakészek legyenek - írja közleményében a Google.

Turisztikai irodák és helyi szervezetek igényére az olyan helyszínekről is készül felvétel, amelyek semmilyen más járművel, csupán gyalogosan közelíthetőek meg. Ezek a felvételek a hátizsák formájú berendezés, a Trekker segítségével készülnek.

A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arc és rendszám automatikusan elhomályosításra kerül. A felvételek közzétételét követően is van lehetőség a további részletek elhomályosítására, a Google Maps weboldalán ez az elem a képablak jobb alsó sarkában látható, az alkalmazásban pedig a megjelölési gombról vagy a menügombról érhető el.

Címkék:
utazás, autó, magyarország, google, térkép, navigáció, utcakép,