Ez a legbiztonságosabb autó most Európában - itt az EuroNCAP töréstesztje!

hvg.hu2018. április 26. 09:30

Közzé tette 2018 első töréstesztjét az EuroNCAP - írja a hvg.hu. A független európai szervezet tesztjének végeredménye szerint, amelyet már a szigorúbb feltételek alapján számolták ki, a legbiztonságosab autó jelenleg az új, alapfelszereltséggel ellátott Nissan Leaf lett.

Egészen szerdáig kellett várni arra, hogy az EuroNCAP végre közzétegye a 2018-as évre vonatkozó töréstesztek eredményeit. Mindez azért is meglepő, mert 2017 áprilisában (vagyis az első negyedév után) már 11 autó biztonságáról mondták el a véleményüket a szakemberek, az idei évben azonban az év első három és fél hónapjában egyetlen adatot sem közölt a szervezet.

Ennek oka valószínűleg az, hogy szerdán bejelentették: szigorítják a töréstesztet. Ennek keretében a világon elsőként az európai szervezet vezeti be, hogy az automata vészfékező rendszernek (AEB) már nemcsak az autókat és a gyalogosokat, de a kerékpárosokat is észlelnie kell(ene). Valószínűleg az új pontrendszer kidolgozása miatt kellett várni az első teszteredményre, ami a bejelentéssel egyszerre érkezett meg.

A független európai szervezet már az új szempontrendszer alapján tesztelte le az új, alapfelszereltséggel ellátott Nissan Leafet, amit a legtöbb, vagyis 5 csillaggal jutalmazott az EuroNCAP.
Címkék:
utazás, autó, baleset, biztonság, karambol, törésteszt, nissan, euroncap,