Ezt az autót vezeted? Az életed is könnyen rámehet + videó

hvg.hu2017. december 14. 10:02

Megtörtént az, amire eddig nem volt példa. Az EuroNCAP, független európai szervezet ugyanis nulla, azaz nulla pontot adott a Fiat Punto töréstesztjére - írja a HVG.

Az EuroNCAP legutóbbi töréstesztjén történelmi rekord született. A szervezet ugyanis eddigi legrosszabb, vagyis nulla csillagos plecsnit adott egy, a hazánkban is sok helyen megtalálható modellnek, a Fiat Puntonak. Az olaszok egyébként 2005 óta árulják a konstrukciót, de az EuroNCAP tesztje szerint érdemes messzire elkerülni ezt a modellt.

A kocsival a legnagyobb probléma az, hogy teljes mértékben hiányoznak belőle a balesetek elkerülését támogató rendszerek. Így hiába ért el a járgány 2 - 2 csillagot a felnőttek és a gyerekek, valamint a gyalogosok védelme miatt, a teszt végére így is lenullázódott.

A szervezet főtitkára szerint a legnagyobb problémát az jelenti az autóval kapcsolatban, hogy a bele került technológia már elavult, a gyanútlan vásárlók azonban továbbra is megveszik ezeket az autókat, pedig azokban egyáltalán nincsenek biztonságban. Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy a Puntok 12 éve gördültek le először a futószalagról, és hiába számítottak akkor átlagos felszereltségűnek a teszteken, mára ez már kevés, ráadásul az EuroNCAP töréstesztjei is szigorodtak.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, autó, karambol, kocsi, veszélyes, törésteszt,