Nem tudnak kiállni a garázsukból a metrópótlás igazi vesztesei

Pénzcentrum/Index.hu2017. november 20. 16:00

A XV. kerületi Fő utca 7. alatti ház előtt található a 12-es villamos végállomása. Mivel a járat a metrópótlás miatt 12M néven a szokásosnál több kocsival közlekedik, a lakók nem tudnak kiállni a garázsukból. A BKK-nak ugyanakkor van megoldási javaslata.

Eddig nem volt gond abból, hogy a 12-es villamos végállomása a XV. kerületi Fő utca 7. elé esik, írja az Index egyik olvasója.

Ez eddig nem okozott problémát, mivel a járat két szerelvényből állt. A metrópótló 12M nevű villamos viszont 3 szerelvényes, így a garázsból nem tudnak a lakók kiállni napközben.

Két sínpár van a ház előtt, ezért a következő módszert kell alkalmazni, ha egy lakó elhagyná a garázsát:

  • 1. Meg kell várni, hogy üres legyen a házhoz közelebb eső vágány.
  • 2. Ki kell dugni a kocsi orrát, hogy a közelebbi vágányra  villamos már ne tudjon beállni.
  • 3. Meg kell várni, míg a háztól távolabbi vágányról kigurul a szerelvény.
  • 4. Már szabad is az út, mehet a lakó a dolgára,

Az Index információi szerint reggel hattól késő estig szinte folyamatos a probléma, hisz általában áll villamos valamelyik vágányon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) tett bejelentésre 30 napon belül kapnak választ a lakók, addig telefonon azt tanácsolták nekik, hogy kérjék meg a villamosvezetőt, hogy guruljon arrébb. Ez ugyanakkor a fenti zsilipelős módszer miatt elég körülményesnek tűnik.

A BKK a lapnak is elküldte álláspontját az ügyről, mely szerint a 3-as metró pótlása türelmet és megértést kíván a lakosoktól és az utasoktól egyaránt, a villamosok ugyanakkor a lehetőségek szerint próbálják a járdától távolabbi vágányt használni.

Címkék:
otthon, közlekedés, villamos, autó, metró, város, metrópótlás, villamosvezető,