Pofátlan árak a Hungaroringen: a hotdog 3000, a sör 900

Pénzcentrum2017. július 29. 16:02

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki kilátogat a hétvégén a Forma-1 Magyar Nagydíjra. A jegyárak mellett ugyanis számolni kell az ottani kiadásokkal: a tikkasztó hőségben például jól jöhet egy üveg ásványvíz, ha pedig ebédelni is szeretnénk, nos, kisebb vagyont hagyhatunk kint.  Utánajártunk, mennyire kell vastag pénztárcával érkezni a Hungaroringre.


Az idei Forma-1-es Magyar Nagydíjon nem nehéz otthagyni egy kisebb vagyont. Azt pedig felejtsd el, hogy előtte jól bevásárolsz a Tescóban, és beviszed hűtőtáskával a hideg sört, ugyanis ha megpróbálod, már a belépésnél úgyis kidobatják veled.

A verseny július 28-a és 30-a között zajlik, jegyeket elővételben és a helyszínen is lehetett vásárolni, rengeteg kategória és ár közül lehet válogatni. 

A legolcsóbban 11 ezer forintért lehetett bejutni a Hungaroringre, a Super Gold Weekend jegy 450 euróba, vagyis több mint 137 ezer forintba került. A VIP Tribüne Hétvége jegy a 495 eurós ára ellenére mind elkelt.

Ha pedig valaki nem szeretne étlen-szomjan kint bóklászni a forróságban, akkor kénytelen a helyszínen vásárolni vizet, sört, vagy épp valami ennivalót. Csakhogy idén is igen borsos árakkal várják a Forma-1 szerelmeseit.

Az ásványvízért 3 eurót, vagyis közel 900 forintot kérnek. Ha valaki a nagy melegben kedvet kapna meginni egy jó hideg sört, akkor is nagyjából 3 eurót kell fizetnie, és a bort is ilyen áron adják.

Sült krumplit már kaphatunk 800 forintért, a kenyérlángosért 1100, a pizza szeletért 1200 forintért kérnek.

Ha pedig abban reménykednél, hogy még belépés előtt, de már a helyszínen ennél valamit, ki kell ábrándítsunk. A kinti büfék árai sem kedvezőbbek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy hotdogért ugyanis kint is 10 eurót, vagyis háromezer forintot kérnek, és a sültkrumpli sem olcsóbb, mintha bent vásárolnánk meg.

Fejenként 40 ezerért helikopterrel is mehetünk

A Hungaroring honlapján részletesen leírják, hogyan lehet busszal, hévvel vagy autóval eljutni a mogyoródi pályára. Még arra is van lehetőség, hogy valaki helikopterrel érkezzen. Kínálnak ugyanis helikoptertranszfert Budapest vagy Ferihegy és a Hungaroring versenypálya között, kívánságra oda-vissza.

A Budapest Prestige Heliportról a Hungaroringre 41500 forinttól kínálnak utat fejenként, Ferihegyről pedig kétszer ennyi, az ár 87 000 forinttól indul fejenként. És ez még csak egy irány. Vagyis oda-vissza minimum 83 ezer forintba kerül fejenként az út.

Címlapkép: Máthé Zoltán / MTI

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, autó, árak, ital, verseny, hungaroring, étel, forma-1, pizza hut, versenypálya,