Megszereztük a videót az év közúti versenyéről: mit tud az autó a motor ellen?

Mr. Lájk2017. július 5. 12:30

Az autó belsejében készült az a felvétel, amin egy autópályás versenyt örökítettek meg egy Audi és két motoros között. A verseny során jól láthatóan túllépik a biztonságos tempót és a videó szerint a 280 km/órás sebességet is túllépik. 

Mostanában gyakran megjelennek az illegális gyorsulási versenyek a médiában, most pedig egy olyan videót ástunk elő, amelyben egy Audi R8  versenyez két motorossal (egy Kawasaki Ninja ZX és egy Suzuki GSXR1000). A különlegesség a videóban viszont az, hogy az autópályás versenyt az autós szemszögéből nézhetjük végig.

Loading...

Ugyan izgalmasnak hat a videó, azonban közúton versenyzésbe kezdeni igen veszélyes. Súlyos esetben még az sem kizárt, hogy a biztosítónk nem fizeti ki az ilyenkor okozott kárt, a bűncselekmény elkövetése és a súlyos szabálysértések jellemzően kizáró oknak számítanak a biztosításoknál. Ilyenkor pedig a károkozónak kell saját zsebből kifizetnie a károkat, ami több autó esetén tízmilliós nagyságrendű összeg is lehet. Emellett a polgárjog alapján a baleset elszenvedői be is perelhetnek minket, emiatt pedig további, milliós nagyságrendű kiadásaink lehetnek.

Címkék:
autó, audi, motor, verseny, suzuki, lájk, motorkerékpár,