Atyaég! Ennyit költött lánya luxusautójára Berki Krisztián

Pénzcentrum2017. május 26. 17:08

Kevesen engedhetik meg Magyarországon, hogy autót vegyenek a gyereküknek, de Berki Krisztián nem sokat teketóriázott, a másfél éves Zselykét egy igazi klasszikussal lepte meg, ami ráadásul állítása szerint 100 millió forintot ér. Utánajártunk, hogy vajon jó döntés-e egy ilyen kocsit ajándékozni a gyerekünknek.

Hihetetlen ajándékkal lepte meg Berki Krisztián másfél éves lányát, egy legendás luxusautót vásárolt a kisgyermeknek - derült ki sz Édes Életből. Állítása szerint a 911-es Porsche 100 millió forintot ér, ami elég húzós összegnek tűnik, még egy különleges darabért is.

A korai szériás 911-esekért valóban csillagászati árakat kérnek el, a hazai használtautó adatbázisokban egész egyszerűen nem is találunk ilyet, ami nem meglepő, még a nagy nemzetközi oldalakon is várólisták vannak egy-egy jó állapotú első szériás 911-esért.

Ez alapján egyáltalán nem kizárt, hogy a Berki által vásárolt autó ára megközelíti a 100 millió forintot, ha nem is éri azt el. Ha egyébként te is szeretnél egy Porschét, akkor EBBEN a korábbi cikkünkben elolvashatod, melyik modellt kaphatod meg akár pár millióért is.

Az autó rossz befektetés!

Általános érvényű mondás, hogy az autó rossz befektetés, hiszen már a szalonból kigurulva sokat veszít az értékéből, ráadásul 5 év után az eredeti értékének feléért, 10 év után pedig ötödéért lehet eladni.

Más a helyzet a ritkaságokkal és azokkal a klasszikus autókkal, amelyek formáját szinte mindenki ismeri. Ezek közé tartozik a 911-es Porsche első szériája is, amiért a gyűjtők az eredeti ár sokszorosát is megadják, és a német márka jelenlegi új autó árait is meghaladják a ritkaságokért adott összegek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem csoda, hogy a világ legdrágább sorozatban gyártott használt autói között is előkelő harmadik helyen található egy 911-es Porsche, a kérdéses darabot 3,14 millió dollárért, vagyis nagyjából 86 millió forintért értékesítették.

A toplistán egyébként

  • 1966-os Ferrari 275 GTS (2,03 millió dollár),
  • 1985-ös Ferrrari 288 GTO Coupe (2,06 millió dollár),
  • 1997-es Porsche 911 GT1 Evolution (3,14 millió dollár),
  • 1953-as Jaguár XK 120C (8,22 millió dollár) és
  • 1951-es Ferrari 340America Barchetta (8,24 millió dollár)

szerepel az első öt helyen.

Loading...

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, autó, luxus, berki krisztián, kocsi,