Ezek a legjobb használt autók most a piacon: 500 modellt teszteltek

Pénzcentrum2017. április 24. 14:31

Sokan importból szeretnének használt autót venni, mivel a nyugati országok "levetett" autói még a regisztrációs adóval együtt is kedvezőbb árúak lehetnek. A külföldi használt autókról azonban viszonylag keveset tudunk, ezen változtat viszont egy 500 modellt felvonultató összehasonlítás, amiből kiderül, hogy melyik típusokat érdemes importálni.

A használt autóknál kiemelten fontos a tartósság, hiszen nincs arról tényleges információnk, hogy az előző tulajdonos hogyan bánt a kocsival. Ez hatványozottan igaz a külföldről behozott használt kocsiknál, nagyjából minden harmadik Magyarországon értékesített használt autó külföldről behozott import.

Az egyik fő forrás-ország Németország, ahonnan a kisautóktól kezdve, a kompaktokon keresztül, a prémium nagyautókig számos típust honosítása lett mostanra mindennapos. Az itt árusított autókról viszont sokkal nehezebb információt szerezni, nem csoda, hogy sokan inkább kerülik az import autót.

Melyik autót érdemes behozni?

A Dekra azonban a német használtpiac elemezésével ennek véget vet, mivel átfogó tesztjeik alapján pontszámokat osztottak ki a Németországban megvásárolható használt autóknak, amivel az importot választó magyaroknak is nagy segítséget nyújt. Összesen 500 modellt vizsgáltak, ez alapján több kategóriában is győztest hirdettek.

A felső-közép/nagyautó kategória mellett az abszolút első helyet az Audi A6 érdemelte ki, azonban a Mercedes E-osztály is szorosan mögötte végzett. Aki viszont más méretű autóra vágyik, annak érdemes végignézni, melyik kategóriában melyik modell érdemelte ki a legmagasabb pontszámot:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • a kisautók között a Honda Jazz,
  • a kompaktoknál a BMW 1-es szériája,
  • a középkategóriában a Volvo S60/V60-as szériája,
  • a felső-közép/nagyautók között az Audi A6,
  • a sportautóknál az Audi TT,
  • az SUV-oknál az Audi Q5,
  • az egyterűeknél pedig a Ford C-Max és Grand C-Max

kapta a legjobb értékelést. Aki részletesebben szeretne utánanézni a kategóriáknak, a Dekra honlapján érdemes keresgélnie.

Loading...

 

Loading...

Címkék:
utazás, autó, használt autó, kocsi,