Újabb kerületben fizethetünk a parkolásért

Napi.hu2016. december 20. 13:01

Angyalföld egyik felén már korábban bevezették a fizetős parkolást, most viszont a másik felére is kiterjeszthetik azt - írja a Napi.hu.

Újabb jelentős területtel bővül a fiztőparkoló-övezet Budapesten, most Angyalföld eddig ingyenes részére telepítenek automatákat, eezel majdnem az egész kerülteben fizetőssé válik a parkolás. A most bevont terület a XIII. kerületben a Gyöngyösi utca - Reitter Ferenc utca - Kámfor utca - Tatai utca - Szegedi út - Dévai utca - Róbert Károly körút - Lehel utca - Szegedi út - Reitter Ferenc utca - Petneházy utca - Béke utca - Tahi utca - Göncöl utca által határolt terület.

A tervek szerint a Rákos-patakig húzódó területen 2017. július 1-től, attól északra pedig 2018. január 1.-től kell fizetni. A díj mértéke 175 forint lesz óránként. A kerület indoklása szerint azokon a területeken, ahol eddig bevezették a fizetős parkolást, csökkent a zsúfoltság, több a szabad parkolóhely, a helyi lakosok a lakóhelyük közelében tudnak megállni, csökkent az átmenő forgalom, a környezeti zaj és károsanyag-kibocsátás.

Címlapkép: MTI / H. Szabó Sándor

Címkék:
utazás, autó, parkolás, autózás,