Téli gumik, amiket messziről kerülj el: a tesztpálya nem hazudik!

Pénzcentrum2016. október 5. 10:30

Ugyan még nincs roham az autógumisoknál, hamarosan azonban már nem várhatnak tovább a téli gumik felszerel(tet)ésével a hazai autósok. Egyáltalán nem mindegy azonban, milyen abroncsot választunk.

Sajtótájékoztatóval egybekötött tesztvezetést tartott múlt pénteken, a Hungaroring aszfaltcsíkján a Bridgestone. Őszinték leszünk, nem volt könnyű dolgunk, és nem azért mert kifogott rajtunk a rázópad, a körpálya, vagy éppen a rénszarvas teszt (vészfékezés és kikerülés).

Zavarunkat inkább az okozta, hogy a gumiabroncsok világában is legalább olyan parázs vita dúl, mint a gasztronómiában arról, hogyan készül az "igazi magyar halászlé". Mondjuk ezen nincs mit csodálkozni, ugyanis abroncsból is legalább annyi típus van a hazai piacon, mint nemzeti halételünkből a csárdákban.

Magyarországon, az import termékekkel együtt több száz gumiabroncs márkából válogathatnak az autósok.

Ember legyen tehát a talpán - avagy autós a négy kerekén, aki magabiztosan tud választani, ha új szett abroncsra van szüksége. Éppen ezért, mi az eseményre való készülődést azzal kezdtük, hogy elővettük a Német Autóklub, azaz az ADAC tavalyi téli gumi tesztjét.

Címkék:
utazás, autó, téli gumi, gumiabroncs, abroncs, gumi, autógumi,