Karambol az M7-esen: így kerüld ki a gigadugót Budapest felé

Pénzcentrum2015. július 12. 17:07

Már megint karambol nehezíti a hazajutást a Balatonról. Ha nem akarsz felrobbani az idegtől, akkor mutatunk neked egy alternatív útvonalat.

Friss!

Balest miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M3-as autópályán Mogyoródnál Budapest felé - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap este.

A rendőrség friss tájékoztatása szerint ma délután három autó ütközött össze az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 81-es kilométerszelvénynél. A balesetben senki sem sérült meg, de az eset miatt tíz kilométeres torlódás alakult ki; a helyszíni szemle és műszaki mentés ideje alatt a forgalom egy sávon halad.

Így kerüld el a gigadugót!

Ha nem akarsz szívni a dugóban, egy kisebb kitérővel könnyedén elkerülheted. Fix 2-2,5 óra alatt haza lehet csorogni rajta Budapestre, nincs dugó, ráadásul gyönyörű. Íme az útvonal:

Balatonfőkajár > Füle > Jenő > Nádasdladány > Sárkeszi > Sárszentmihály > Székesfehérvár > 811-es út > Lovasberény > Vértesacsa > Alcsútdoboz > Etyek > Budaörs > Budapest

A kerülőút kiindulási pontja a Balaton legkeletibb pontja, vagyis Balatonakarattya. Az északi partról a 71-es úton végighaladva Nádasdladánynál csatlakozhatunk be; a déli parton pihenőknek pedig a 90. kilométerkőnél kell letérniük az M7-esről (ez még bőven a mai karmbol előtti szakaszon van) és rátérniük az alternatív útvonalra.

Az útvonalat egyébként mi is többször kipróbáltuk, gyönyörű útvonalon, fix 2-2,5 óra alatt haza lehet csorogni, gyakorlatilag a nap bármelyik szakában. Az út a pénteki csúcsban Balaton felé is jól járható, ráadásul megyei matricából sem kell többet venni.

Címkék:
utazás, autó, Balaton, dugó, autópálya, karambol, m7,