Új casco jön: csak használat után kell majd fizetni

Pénzcentrum2014. június 16. 14:00

Olyan biztosítási termék kerülhet piacra, amely lehetővé teszi a gépjármű használattal arányos díjfizetést - olvasható a CIG Pannónia közleményében.

Olyan casco terméket és a hozzá szükséges technológiai berendezés prototípusát fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfél a biztosítását a tényleges járműhasználat alapján fizesse. Az uniós támogatással megvalósult kutatás-fejlesztés azon alapszik, hogy egy, a gépjárműbe egyszerűen beilleszthető, GPS és GSM technológiával is ellátott mérőberendezés segítségével elérhetővé válnak a gépjármű használatával kapcsolatos információk.

A prototípus termékbe beépített új díjszámítási logika lehetővé teszi a használatarányos casco díj bevezetését. A technológia a személyes adatok kezelése körében rendkívül körültekintően jár el, a biztosító felé csak a díjszámításhoz szükséges, összesített adatok kerülnek átadásra, a biztosító ezen adatok ismeretében határozza meg a fizetendő díjat. A gépjármű tulajdonosa pedig egy netes felületen keresztül - a megfelelő azonosítást követően - egy külön rendszeren követheti nyomon saját adatait.

 

Címkék:
biztosítás, autó, casco,