Újra népszerű az autónyeremény-betétkönyv

Pénzcentrum2014. február 10. 09:01

Újra egyre népszerűbb az autónyeremény-betétkönyv. Az alacsony kamat kedvez ezeknek a megtakarításoknak: ha már úgysem lehet sehol jelentős hozamot elérni, nagyon csalogató egy új autó megnyerésének lehetősége - írja a Népszabadság.

Az OTP adatai szerint az év végén 1,2 millió autónyeremény-betétkönyvet váltottak ki, ezek értéke pedig megközelítette a 20 milliárd forintot. Az elmúlt évben dupla annyi betétkönyv kelt el, mint az azt megelőző évben. A legnagyobb hitelintézet szerint a kedvező kamatkörnyezet mellett az ajándékozási lehetőség is népszerűvé teszi a konstrukciót, sokan ballagási meglepetésként adnak autónyeremény-betétkönyvet.

A mostani konstrukcióban egyébként 5, 10, 20 és 50 ezer forintos címletekben lehet betétet vásárolni. A nyerési esély a címletértékkel arányos, vagyis az 50 ezer forintos betétkönyv esélyei tízszeresek az 5 ezer forintos papírral szemben.

Jelenleg havonta 9-10 Toyota Yarist és Aygót, valamint Opel Corsát húznak ki. A "normál kamaton" felül az OTP prémium kamatot is térít, ebből negyedévente egy-egy kecskeméti Mercedes B 180 BE-t sorsolnak ki.

Címkék:
autó, öngondoskodás, betét, otp,