Havazás: durvul a helyzet Magyarországon

MTI2013. március 25. 21:07

A havazás és a hófúvás miatt keddre már szinte az ország egész területére első-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Két megye - Komárom-Esztergom és Békés - kivételével mindenütt számítani lehet veszélyes időjárási jelenségre.

Narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki a várható erős hófúvás miatt. Pest megyére és a fővárosra emellett a havazás mennyisége miatt elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak.

A többi megyében a gyenge hófúvás, illetve a rövid idő alatt lehulló sok hó miatt elsőfokú figyelmeztetések lesznek érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő kora esti, az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a további havazásból kedd reggelre a Dunántúl nagyobb részén és az Alföld nyugati felén jelentős (15-25 centiméteres) hótakaró alakulhat ki.


A Tiszántúlon a délkeleti határ közelében vegyes formájú csapadék is valószínű, az ország többi részén (Kisalföld, Alföld keleti fele, Észak-Magyarország) 5-15 centiméternyi hó hullhat. Kedden napközben megszakításokkal várható gyengébb havazás, majd késő délutántól délnyugat felől újabb hullámban valószínű intenzívebb havazás - tették hozzá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kiemelték továbbá, hogy az élénk északkeleti szél több helyen hordhatja majd a havat. Kedd hajnalig az Alföld északi, északnyugati részén (Jász-Nagykun-Szolnok megyében és térségében, valamint Pest és Heves megye déli részén) gyakrabban lesz erős a szél. Kedden napközben országszerte veszít erejéből a szél, de főként az említett észak-alföldi tájakon még számítani lehet élénk, időnként erős szélre és hófúvásra - írta a meteorológiai szolgálat.

Címkék:
utazás, autó, havazás,