Fapados szülés a Wizz Air járatán: itt vannak a megdöbbentő eset részletei

Pénzcentrum2024. március 11. 15:51

A Wizz Air Ammánból Londonba tartó járatán szülte meg gyermekét egy nő a fedélzeten utazó orvos segítségével. Anya és gyermek egészséges, a leszállás után kórházba szállították őket. Az ilyen esetek rendkívül ritkák, ez volt a 75. alkalom, hogy csecsemő született kereskedelmi járaton.- számolt be a BBC.

Hassan Khan, egy Jordániából Londonba utazó orvos segíttette világra utastársa gyermekét. A 28 éves férfi az essexi Basildon kórházban dolgozik, és beszámolója szerint a repülőgép indulása után két órával hívták, hogy segítenie kell. A nő a pilótafülke előtt feküdt a földön, a magzatvize már elfolyt.

Dr. Khan elmondása szerint a nő végül egészséges kislányt hozott világra. A légiutas-kísérők megjegyezték, hogy ez volt a 75. alkalom, hogy csecsemő született kereskedelmi járaton. Az eset miatt Luton helyett az olaszországi Brindisiben szállt le a gép, ahol anyát és gyermekét kórházba szállították. Dr. Khan elkésett ugyan a munkahelyéről az eset miatt, ám pozitívan fogadták a főnökei és gratuláltak neki.

A szülést nehezítette, hogy az anya nem beszélt angolul, így egy tolmács segítségére volt szükség. Dr. Khan újszülött újraélesztési tapasztalata kulcsfontosságú volt, hiszen a csecsemő kéken jött a világra, ezért oxigénmaszkra, köldökzsinór-szorítóra és sztetoszkópra lett volna szüksége, de ezek hiányában törölközővel kellett megoldania a helyzetet.

Mind az anya, mind a baba jó egészségi állapotban vannak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Címkék:
orvos, szülés, születés, london, anya,