Legendás csokoládé gyártását hagyja abba a Nestlé: 54 év után kerül le a boltok polcairól

Pénzcentrum2024. február 8. 21:03

A Nestlé kivezeti a Breakaway és Yorkie kekszszeleteket, helyette a Blue Riband új mogyorós ízesítésére fókuszálva hajt végre termékváltoztatásokat Nagy-Britanniában.

A Nestlé nemrégiben jelentette be, hogy megszünteti két népszerű csokoládés kekszes snack, a Breakaway szelet és a Yorkie keksz szelet gyártását. Ezek a termékek évtizedek óta meghatározó elemei voltak mind a gyerekek, mind a felnőttek nassolnivalóinak, ezért 2024 márciusi eltűnésük egy korszak lezárását jelenti.

Az eredetileg a Rowntree Mackintosh által 1970-ben piacra dobott, majd 1988-ban a Nestlé által felvásárolt szeletek több mint öt évtizede ott voltak a boltok polcain. A sima csokoládéval bevont, 100%-ban teljes kiőrlésű zab és kókusz ízekkel gazdagított Breakaway szelet kiemelkedő helyet foglalt el az édességek kedvelőinek szívében.

A vállalat azonban úgy határozott, hogy inkább "legjobban teljesítő márkáira", mint például a Blue Ribandre koncentrál. Ennek megfelelően tervezi egy új ízváltozat - a Blue Riband mogyorós - bevezetését. Ez az újdonság az ostyarétegek közötti sima mogyorótöltelékkel bővíti ki a Blue Riband szeletek hagyományos darabját, és várhatóan februárban jelenik meg a brit szupermarketek polcain.

A Nestlé UK & Ireland szóvivője kifejezte megértését azok felé, akik csalódottak a döntés miatt. Hangsúlyozta, hogy a Breakaway gyártásának befejezése az elmúlt években tapasztalt csökkenő eladások miatt vált szükségessé. A szóvivő biztosította továbbá azt is, hogy bár a Yorkie Biscuit eltűnése is sajnálatos esemény, a Nestlé izgalmas új termékek piacra dobását tervezi 2024-ben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Nestlé rövid időn belül egyébként nem először lép ilyen merészet. Korábban jelentős felhördülést váltott ki a rajongókból például a Caramac szeletek gyártásának a beszüntetése is. Mindezek ellenére az látszik, hogy a vállalat új innovációkon dolgozik, és inkább így bővítené termékpalettáját.

Jó hír viszont a külföldi édességkedvelőknek, hogy a Nestlé megerősítette, hogy sikeres próbaüzem után ebben a hónapban országosan visszaérkezik a Tesco üzleteibe a KitKat Chunky White with Lotus Biscoff. Emellett visszatért a már korábban is népszerű Milky Bar Crispy Rolls is a Home Bargains üzleteibe miután 2022-ben hivatalosan megszűnt.

Mindezek fényében megállapítható: bár néhány kedvelt termék távozik piacról, a vállalat továbbra is frissíti édesség-kínálatát mind visszatérő klasszikusokkal mind pedig innovatív újdonságokkal - írja a metro.co.uk.

Címkék:
csokoládé, anglia, édesség, angliai magyarok, nagy britannia, édességek, csokoládégyár, nestlé,