Von der Leyen: Magyarország nélkül is elfogadhatják az Ukrajnának nyújtott segélyt

Pénzcentrum2024. január 17. 09:01

Az Európai Bizottság arra az eshetőségre is felkészült, hogy Magyarország nélkül segítse Ukrajnát – nyilatkozta a bizottság elnöke, Ursula von der Leyen az Euronewsnak Davosban.

Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök úgy nyilatkozott Davosban, hogy ő személy szerint szeretné, ha a 27 uniós tagállam részvételével döntenének az Ukrajnának nyújtandó 50 milliárd euróról, ugyanakkor ha Magyarország ellenkezik, arra is felkészültek.

Szerintem nagyon fontos az, hogy mind a 27 tagállam részt vegyen ebben, és Ukrajna megkapja a négy év alatt az 50 milliárd eurót. Jelenleg ebben a fázisban vagyunk. Most a rendkívüli uniós csúcs felkészülési időszakában vagyunk, ami nehéz munka. Több különböző kérdésről tárgyaltunk már. Számomra nagyon fontos az, hogy 27 tagállam között legyen egyezség. Ha ez nem lehetséges, felkészültünk arra is, hogy 26 állammal legyen egyezség. De én erősen támogatom a 27-ek által meghozott döntést, én ezt részesítem előnyben

- mondta a politikus.

Von der Leyen arra nem tért ki, hogy Magyarország nélkül milyen formában lehetne megvalósítani az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi csomagot. Az eredeti tervre, mely szerint a hétéves uniós költségvetésből finanszírozták volna, Magyarország decemberben nemet mondott.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyanakkor korábban kiszivárgott hírek szerint Magyarország már konstruktív módon tárgyal a kérdésről, illetve sajtóértesülések szerint az Európai Bizottság is hajlandó lenne engedményeket tenni Magyarországnak.

Címkék:
magyarország, európai bizottság, ukrajna, világgazdasági fórum, ursula von der leyen,