Újabb hadüzenetet kapott a Spar: súlyos árat fizethet az áruházlánc

Pénzcentrum2024. március 25. 17:01

Beperelné a magyar kormány a Spar-t arra válaszul, hogy hetekkel ezelőtt az osztrák boltlánc első embere kemény üzenetet küldött a hazai kabinetnek.

Pert fontolgat a magyar kormány a Spar ellen – értesült a Világgazdaság megbízható forrásokból. Eszerint tehát a kiskereskedelmi lánc nem ússza meg a hetekben kirobbant botrányt annyival, hogy kemény üzeneteket kapott a kabinet részéről, hamarosan konkrét lépések is történhetnek az ügyben.

A lap tudomása szerint a magyar kormány rágalmazás miatt helyezte kilátásba, hogy bíróság elé viszi a boltláncot. Minden bizonnyal nem a Spar Magyarországot, hanem az osztrák anyacéget, amelynek tulajdonosa, egyben vezérigazgatója szokatlanul éles és támadó nyilatkozatot tett március közepén a magyar kormányzatról. 

Ahogyan azt a Pénzcentrum is megírta, március közepén robbantotta a bombát Hans Reisch, a Spar Austria vezérigazgatója, aki egy interjúban elmondta, kénytelenek voltak átszervezni a magyarországi Spar működését és cégstruktúráját, hogy meg tudják védeni a céget a magyar kormány befolyásától. Emellett a vállalat az Európai Bizottsághoz fordult, mert az EU-jogot sértőnek találja a kiskereskedelmi láncokra kivetett magyar különadót.

Ezután Lázár János nyíltan megfenyegette a Spart a Portfolio konferenciáján, a miniszter azt mondta: a boltlánc "meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett!" Ismert, Hans Reisch, a Spar Austria vezérigazgatója korábban arról beszélt, hogy kénytelenek voltak átszervezni a magyarországi Spar működését és cégstruktúráját, hogy meg tudják védeni a céget a magyar kormány befolyásától. Emellett a vállalat az Európai Bizottsághoz fordult, mert az EU-jogot sértőnek találja a kiskereskedelmi láncokra kivetett magyar különadót. Korábban már a Nemzetgazdasági Minisztérium is kemény üzenetet küldött az üzletláncnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
vásárlás, kormány, per, magyarország, spar, konfliktus, boltlánc,