Új kávékapszula tarolná le a boltok polcait: retteghet a Nespresso, Dolce Gusto, Tchibo

Pénzcentrum2024. február 26. 14:15

A svájci Migros vállalat által piacra dobott CoffeeB gép egy olyan kávézási technológia, amikor a kávét egy íztelen és színtelen, hínáralapú rétegbe töltik, és a gép ezen keresztül készíti el az italt. Az ígéretes technológia megoldást kínál a kapszulás kávéfogyasztás okozta jelentős hulladékproblémára, zéró hulladékot termelve és teljes mértékben komposztálható anyagokat felhasználva - jelentette a Techcrunch.

A svájci Migros kávémárka újítása, a CoffeeB gép, ami úgynevezett kávégolyók használatát teszi lehetővé a hagyományos kapszulák helyett. Ez a rendszer az első a maga nemében, amely teljes mértékben elhagyja a kapszulák használatát és így nulla hulladékot termel. A cég szerint ez a megoldás forradalmasíthatja az iparágat, amely évente 100 000 tonna hulladékot generál. A CoffeeB gép Dr. Caroline Siefarth kutató munkájának eredményeként jött létre, öt évnyi kutatás után.

A CoffeeB rendszerének kulcsa egy íztelen és színtelen, hínáralapú rétegbe tömörített kávégolyók használata, amelyek komposztálhatóak. Jelenleg a Migros az egyetlen gyártója ezeknek a speciális kávégolyóknak, és azt működtető gépeknek. A termék Svájcban került piacra, gép jelenleg 28 500 forintnak megfelelő svájci frankba kerül, míg a 9 bogyós "kapszula" csomag 1 700 - 1 800 forintba kerül.

A lap azt is írja, hogy a CoffeeB gépek bevezetése arra hívja fel a figyelmet, hogy az innovatív tervezés révén csökkenthető a környezeti terhelés és elősegíthető a klímaváltozás elleni küzdelem. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ha ezek a gépek nem válnak népszerűvé, vajon mi lesz velük hosszú távon.

Címkék:
vásárlás, kávé, kávézó, kávéfogyasztás, kávézás, kávéár, kávékapszula,