Itt a kormány friss bejelentése: eddig maradnak a kötelező akciók a magyar boltokban

Pénzcentrum2023. november 22. 16:16

A kormány arról döntött, hogy a kötelező akciózást 2024. június végéig meghosszabbítja.

A kormány arról döntött, hogy a kötelező akciózást 2024. június végéig meghosszabbítja - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A közlemény a többi között emlékeztet, hogy a kabinet idén június elsejétől vezette be az intézkedést, majd annak mértékét augusztustól 15%-ra emelte, továbbá jelentősen bővítette a kötelező akciózásra kijelölt termékek körét.

A rendelkezés értelmében a kötelező akciózás mértéke 20 termékcsoport esetében legalább 15%-ra emelkedett, a kötelező akciózási szabályok továbbra is kiterjednek a korábbi 8 árstopos termékfajtára is úgy, hogy heti rendszerességgel legalább 2 termékfajtában kell valamennyi terméket a beszerzési árhoz viszonyítva minimum 15%-kal olcsóbban kínálni

- tették hozzá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Bodnár Boglárka, MTI/MTVA 

Címkék:
vásárlás, kormány, akció, kötelező, bevásárlás, június, boltok, akciók, kötelező akció, gazdaságfejlesztési minisztérium,